sape kata housewife xde kerja??

i’ve been married for almost a year (yeay! alhamdulillah). and since that i’ve been full time housewife. tak sempat lg rasenye nak jd isteri yang berjaya masak breakfast lunch tea time dinner n supper. sebulan kawin dh uwek2 (yeah! alhamdulillah rezeki awal 🙂 ) pastu dh bz dgn anak.

okay dah lari tajuk.

tugas suri rumah hari2 ngemas tu xyah lah cite e? sume org pn ngemas..huhu..tugas tambahan aku ( bg aku tambahan le sbb aku mmg suke kemas je) ialah sorting bil2 and resit2 perbelanjaan bulanan..huhu..malas woo nk buat..nk kene asing ikut household budget, aqilah safiyyah punya budget.resit bayar kereta, belanje makan luar etc. so far ak mmg xde sistem lg.. aku xtau lah aku ni xde masa sbb malas or terlalu penat sbb kemas umah. till now aku masih mencari lg the best way to sort all those bills and all. aku mmg xde talent jd suri rumah kot. hahaha..ada kursus x cmne nk wat mende ni sume?

 

nota kaki: kemas aku, aku xnk rumah sepah n berhabuk n dapur yg shining..hahaha..baru lah bahagia.

Your truly,

Mimie

 

Leave a Reply