Uncategorized

Frustrated.

Frustrated.

  when things doesn’t go well as u plan, when people doesn’t understand ur needs, when others were different from u, its kinda frustrated. u cant talk to others to share ur problems, ur concerns. even if u do, they don’t see the dilemma u faced. whether they were to ego to face the reality or … more

want things so bad

Quick update. I’m dying to buy these 2 things which I find out one of it is not in stock. even it have, its at Japan! I was like wanna cry-guling-guling right now wish it will be here tomorrow ( esok nak g ikea). of course lah frust kan kalau tak ada sebab I am … more

Amalan Yang Menyebabkan Fakir- Part 2

Assalam sume. Jom kite sambung topik ritu..huhu..Rasa bersalah melengah2kn perkongsian ilmu.huhu..So kita ke amalan seterusnya. Keenam, mendoakan yang buruk untuk anak. huhu..Ada ke mak ayah yang cmni ek? Sian anak tu. Kan anak kite. Nakal mane pun kalau kite slalu berbaik samaada perbuatan, pertuturan apatah lagi doa, aku percaya anak tu lama2 lembut gak hati … more

Amalan Yang Menyebabkan Fakir

Almost every morning en suami akan buka segment Tanyalah Uztaz di TV9. Aku kadang2 dengar amek nota, kadang2 dengar kuar telinga kiri. Hebat betul setan tu kacau aku kn? Bilalah nak kuat iman ni lawan balik..huhu.. Lari tajuk jap.. Oklah.. Hari tu dengar and sempat amek nota. Sebab menarik bagi aku. Sape yang nak fakir … more

sape kata housewife xde kerja??

i’ve been married for almost a year (yeay! alhamdulillah). and since that i’ve been full time housewife. tak sempat lg rasenye nak jd isteri yang berjaya masak breakfast lunch tea time dinner n supper. sebulan kawin dh uwek2 (yeah! alhamdulillah rezeki awal 🙂 ) pastu dh bz dgn anak. okay dah lari tajuk. tugas suri … more

Beach

I used to hate beaches. The saltiness of the sea water. The hot weather. Too windy wind. But all I want right now is to close my eyes and feel the sea breeze. Hoping that this unknown-what-to-feel-feeling to go away. I wish I can lay on the beach, looking at the night sky so I … more

Alone

Sometimes we just stand at the center of crowded place, full with people in hurry; busy with their own lives. We just stand there. Watching. The people. The chaos. The heat. The noise. But we just stand still. Not moving. Its like the time has stop. We in our own world. The true is, we somehow feel … more

Terbang~

Orang selalu kata aku ni kalau kena tiup angin mesti terbang sebab kurus. Satu hari tu aku jalan-jalan dengan suami di tempat yang tinggi. Tak semena-mena angin bertip kencang. Aku terbang! selamat sempat berpaut pada kaki suami..fuhh!! rupanya mimpi..hehe :p   Your truly, Mimie